Vijf-stappen

Als jullie gaan samenwonen willen jullie je zaken goed regelen. Doe dat met een samenlevingsovereenkomst.

Met deze vijf stappen brengen jullie in kaart welke afspraken jullie maken over verschillende zaken. Jullie krijgen inzicht in de opbouw en inhoud van een samenlevingsovereenkomst.

Wij wensen jullie een mooie toekomst samen!

Vijf-stappenplan

Stap 1: Maak een overzicht.

Zet jullie spaargeld, inkomsten en uitgaven op een rij. Dit zijn onder andere vaste lasten, verzekeringen, vakanties en huishoudelijke kosten. Een handige manier hiervoor is om de afschriften van het laatste jaar te bekijken. Let wel op: sommige uitgaven heb je maar één keer in het jaar.

Stap 2: Samen of persoonlijk?

Welk uitgaven en welk spaargeld is van jullie samen en welke zijn persoonlijk?

Stap 3: Verdelen

Het is nu van belang dat jullie beslissen hoe de gezamenlijke uitgaven en spaargeld wordt verdeeld. Dit kan een gelijke verdeling zijn of naar verhouding van jullie inkomen.

Stap 4: Partnerpensioen

Bouw je pensioen op? Beslis dan of jij je partner recht wil geven op partnerpensioen indien je overlijdt. Wanneer je hiervoor kiest, moet je een afschrift van de samenlevingsovereenkomst naar jouw pensioenfonds sturen.

Stap 5: Naar de notaris

Jullie hebben nu alle afspraken op een rij gezet. Neem deze afspraken mee naar de notaris.  Leg de afspraken vast in jullie samenlevingsovereenkomst.

Vrijblijvend meer informatie over een samenlevingsovereenkomst? Neem gerust contact op met één van onze notarissen!