Afwikkeling nalatenschap

Een naaste van u is overleden. Er moet veel geregeld worden. Het maken van (fiscale) keuzes, aangifte erfbelasting en verdeling van de erfenis. Instanties vragen om een verklaring van executele of een verklaring van erfrecht.

Deze verklaring kan alleen notaris opmaken. Dit doen wij dan ook graag voor u. Met deze verklaring kunt u een bankrekening deblokkeren of een levensverzekering uit laten betalen. Met een verklaring van erfrecht verandert u de tenaamstelling van de woning, zodat de overledene niet meer als eigenaar bij het Kadaster staat geregistreerd.

Bent u executeur, dan komt er veel verantwoordelijkheid op uw schouders te liggen. Dan is het fijn als u geholpen wordt bij de afwikkeling van de nalatenschap. U hoeft de moeilijke keuzes niet alleen te maken. Bepaalde zaken kunt u aan ons overlaten. Is de nalatenschap meer complex, dan helpen wij u ook graag. Is het contact tussen de erfgenamen niet goed of wonen de erfgenamen in het buitenland? Schakel ons gerust in. U bepaalt zelf welke zaken u zelf doet of liever uit handen geeft.

Naast de afwikkeling van nalatenschap, bieden we als familierecht notaris ook ondersteuning bij andere onderdelen vallend onder deze divisie. Zo zijn we in te schakelen voor onder andere het opstellen van een samenlevingsovereenkomst, maar ook voor advies over huwelijkse voorwaarden.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan


    meer diensten