Familiebank

Gaat uw kind een eigen woning kopen en wilt u mee financieren? Uw vriend of familielid helpen met een lening of schenking? Doe het slim, regel het via de familiebank. Dat is voor beide partijen aantrekkelijk.

Samen met u bespreken wij het inrichten van de familiebank en leggen dit vast in een akte. Wij bespreken vragen als “Wat is het verschil tussen een familielening en een lening bij de bank?” “Kan ik beter geld schenken of uitlenen?” “Hoe zit het met de rente en de aflossing van de lening en met mijn andere kinderen?” Wij beantwoorden uw vragen.

Wist u dat?

Wij eventueel ook een hypotheekrecht kunnen regelen voor de schenker? Deze kan uw woning laten verkopen als er niet betaald wordt of uw kind beschermen tegen andere schuldeisers.

Ook staan we klaar voor andere notariële zaken als ervaren notaris in familierecht. Zo kunnen we als notaris aspecten rondom voogdij regelen en we adviseren en ondersteunen we in het schenken van geld of andere zaken zoals waardevolle spullen of een onderneming.

Tip

Notaris mr. Jennifer Fluitman heeft het boek ‘De familiebank’ geschreven, waarin de mogelijkheden voor schenkingen en leningen binnen de familie- en vriendenkring wordt uitgelegd.

Bestel het boek

Vraag vrijblijvend een offerte aan


    meer diensten