Estate planning

U heeft een groot vermogen en wilt de zekerheid dat uw (klein)kinderen daar ook optimaal van kunnen genieten. Dit regelt u via estate planning. Met estate planning wordt uw vermogen op een fiscaal voordelige manier overgedragen aan de volgende generatie.

Een goede planning begint op tijd. Samen met u kijken wij naar uw wensen en mogelijkheden. Misschien bespaart u erfbelasting door uw huwelijkse voorwaarden te wijzigen, of wilt u alvast een deel van uw vermogen schenken. Heeft u een onderneming, dan komt de mogelijkheid van belastingvriendelijke bedrijfsopvolgingsfaciliteiten aan de orde. Of kijken wij naar het oprichten van een Vrijgestelde Beleggingsinstelling of het oprichten van een eigen goed doel (ANBI), familiefonds of fonds op naam. Uw accountant, bankier of fiscalist wordt natuurlijk in deze planning betrokken.

Uw wensen staan bij estate planning centraal. Het doel is ook om uw erfgenamen duidelijkheid te verschaffen in het geval u komt te overlijden. Wij bespreken te zijner tijd met de erfgenamen in duidelijke taal wat uw wensen zijn aan de hand van de gemaakte estate planning. Als u dat wenst, kunnen we ook nu al uw planning met uw kinderen bespreken. Dit geeft rust en duidelijkheid, voor zowel u als voor uw erfgenamen. Als u tijdens uw leven al vermogen naar uw kinderen wilt laten overgaan, worden de kinderen vanzelfsprekend direct al betrokken. Ook dan wordt op een heldere manier uitgelegd wat en waarom wij zaken aan het regelen zijn.

Als notarissen erfrecht en familierecht bieden we, naast estate planning, ook ondersteuning bij onder andere het inrichten van een familiebank en het vastleggen van een schenking.

Vraag vrijblijvend een offerte aan


    meer diensten