Schenken

Schenken kan op verschillende manieren. U bepaalt zelf de spelregels. Wat u schenkt, bepaalt u ook zelf: waardevolle spullen, aandelen in een onderneming, geld of een schenking op papier. Aan wie u schenkt, is uw keuze: aan uw kind voor de aanschaf van een koopwoning. Of aan een goed doel.

Belangrijk is dat u deze spelregels vastlegt in een notariële akte. Het biedt duidelijkheid aan de ontvanger en uw nabestaanden en u weet zeker dat uw schenking goed besteed wordt. Wat is een spelregel? Bijvoorbeeld de leeftijd dat uw (klein)kind het geld ontvangt of wat er met de schenking gebeurt als de ontvanger gaat scheiden.

Schenken in een notariële akte kan belastingvoordeel opleveren. U schenkt bijvoorbeeld op papier vermogen dat vastzit in uw huis. U verkleint hiermee uw vermogen, waardoor er bij uw overlijden minder erfbelasting is verschuldigd.

Wilt u zeker weten dat uw schenking juridisch en fiscaal goed geregeld is? Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag over de vele (belasting)regels die gelden bij schenken. En als ervaren notaris in familierecht, kunnen we u ondersteunen in meerdere notariële zaken. Als notaris kunnen we optreden als bewindvoerder en als notaris kunnen we voogdij in een testament opnemen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan


    meer diensten