Testament

In uw testament legt u vast wie uw erfgenamen zijn en wie wat krijgt na uw overlijden. Een testament is een notariële akte. Maakt u geen testament? Dan regelt de wet wie uw erfgenamen zijn.

In een testament legt u vast wie u tot uw erfgenamen benoemt en welke wettelijke erfgenamen u eventueel wilt onterven. Voor het afhandelen van uw nalatenschap benoemt u een executeur in uw testament. Bijkomend voordeel is dat met een testament erfbelasting kan worden bespaard.

Alleen de notaris kan uw testament opmaken. In een eerste bespreking bespreken wij uw wensen. U ontvangt van ons een concept en komt voor een tweede bespreking naar kantoor om het testament te ondertekenen.

Als familierecht notariaat bieden we, naast het opmaken van een testament, ook ondersteuning in andere onderdelen onder de noemer van familie- en erfrecht. Zo zijn we er voor onder andere de afwikkeling van nalatenschap en het opstellen van een samenlevingscontract.

Gratis testamentservice

Wij raden u aan om periodiek na te gaan of uw testament nog aansluit bij uw wensen en de veranderende regelgeving. Om dit voor u eenvoudiger te maken, hebben wij een contactservice. Als u het fijn vindt beoordelen wij na ongeveer vijf jaar uw testament aan de hand van de dan geldende wetgeving. Geheel kosteloos.

Belangrijk om te weten:

  • U kunt niet samen met uw partner een testament opmaken. U maakt beiden een testament.
  • Gezamenlijk de voogdij bepalen over uw kinderen? Neem beiden in uw testament een voogdijbepaling op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan


    meer diensten