Bewind

Als iemand zelf niet meer kan bepalen wat er met zijn vermogen gebeurt, benoemt de kantonrechter een bewindvoerder. De bewindvoerder beheert de bezittingen en daarmee wordt het vermogen beschermd.

Wat doet een bewindvoerder?

De bewindvoerder beheert de bezittingen, doet betalingen en belastingaangiften, regelt de zaken met de verzekeraar en de overheid. De bewindvoerder moet jaarlijks aan de rechter een financiële verantwoording afleggen. Wil de bewindvoerder iets verkopen of schenken, of een uitgave boven € 1.500,- doen? Dan heeft hij vooraf een machtiging van de kantonrechter nodig. Dit geldt ook als de partner de bewindvoerder is.

Als ervaren notaris in erfrecht en familierecht bieden we ook ondersteuning voor andere notariële zaken. Zo zijn we uw notaris voor estate planning en we helpen bijvoorbeeld bij het opstellen van een familiebank constructie.

Bewind Partners

Draagt u de zorg voor iemand die dementerend is of voor uw gehandicapte kind? Dat kan een grote belasting voor u zijn. Of wie gaat de zorg overnemen als u het zelf niet meer kunt of overlijdt? Bewind Partners is een initiatief van Westport Notarissen en helpt u graag. Bewind Partners is gespecialiseerd in de financiële hulp aan kwetsbare ouderen, dementerenden en personen met een geestelijke beperking. Bewind Partners werkt nauw samen met vertrouwde mentoren, die de medische belangen behartigt. Meer informatie?

Ga naar de website

meer diensten