Huwelijkse voorwaarden

Gaat u trouwen of gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Gefeliciteerd! De wet regelt automatisch een aantal rechten en plichten. Willen jullie zelf bepalen hoe bepaalde zaken geregeld zijn? Leg dit vast in voorwaarden.

Met voorwaarden bepalen jullie welke bezittingen en schulden van jullie samen zijn en welke persoonlijk. Bezittingen die tijdens jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap ontstaan, kunnen zo toch van één van u blijven. Bijvoorbeeld uw spaargeld of een waardevolle kunstcollectie.

Heeft één van jullie een eigen onderneming? Met de notarieel vastgelegde voorwaarden houden jullie zakelijk en privé gescheiden. Hierdoor is uw partner beschermd tegen eventuele schuldeisers van de onderneming. Met de voorwaarden is bovendien duidelijk wie eigenaar van de onderneming is; ook als de relatie helaas te vroeg eindigt.

Als familie notariaat bieden we ook ondersteuning bij andere notariële zaken zoals bijvoorbeeld het opstellen van een levenstestament.

Tip

Leg jullie huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden vast vóór jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dan is er namelijk nog geen gemeenschappelijk bezit ontstaan. U kunt ook tijdens het huwelijk uw huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden opmaken, maar het is meer werk en kost ook meer.

Klik hier voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan


    meer diensten