Voogdij

Jullie zijn ouders geworden; een mooie gebeurtenis in jullie leven. Bij de geboorte van uw zoon of dochter is het goed om stil te staan bij de situatie van overlijden. Wie zorgt er dan voor uw kind? Het antwoord op deze vraag legt u vast in een testament.

Als u niets heeft geregeld, bepaalt de rechter wie de verzorging en opvoeding van uw kind op zich neemt. Dit is onzeker en kost tijd. Daarom adviseren wij u een voogd op te nemen in uw testament. Zo zorgt u ervoor dat u en uw nabestaanden weten waar uw kind na uw overlijden terechtkomt.

Wist u dat? U kunt in uw testament een tweede persoon als reserve-voogd aanwijzen. Ook raden wij u aan een bewindvoerder aan te wijzen. Deze persoon beheert de erfenis voor uw kind tot uw kind oud genoeg is. Dit kan iemand anders zijn dan de voogd. Samen met de andere ouder van uw kind een voogd aanwijzen? Iedere ouder stelt een eigen testament op.

Als notarieel in erfrecht en familierecht bieden we ondersteuning in meerdere notariële zaken, zoals onder andere estate planning. Ook bieden we hulp via ons initiatief Bewind Partners.

Vraag vrijblijvend een offerte aan


    meer diensten