financieel misbruik bij ouderen in Westland

07-09-2020

Financieel misbruik komt vaak voor bij ouderen, ook in Westland.

Joyce

van der Zande

Toegevoegd notaris

Familie- & erfrecht


bekijk profiel

Onze collega Joyce van der Zande is betrokken bij de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Westland en wil zich inzetten om ouderen te beschermen. Wil je meer weten over de inzet van de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden? Lees dan onderstaand bericht.

Ouderen worden vaak slachtoffer van financieel misbruik, ook in Westland. Geld of juwelen worden gestolen of een bankrekening wordt leeggehaald. De Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Westland wil voorkomen dat ouderen daar slachtoffer van worden. Dat is een van de redenen waarom ik ben betrokken bij deze alliantie.

In de lokale alliantie werken Westport Notarissen, de gemeente Westland, Vitis Welzijn, het Sociaal Kernteam, de politie, de Seniorenraad Westland en Rabobank Westland nauw samen. Zij delen kennis en ervaringen en geven die deskundigheid graag door om kwetsbare ouderen te beschermen.

De Lokale Alliantie geeft voorlichting aan ouderen, professionele zorgverleners en vrijwilligers. Daarmee maken zij ouderen en mensen in hun omgeving bewust van de risico’s die zij lopen, hoe zij signalen kunnen herkennen en wat ze kunnen doen om misbruik te voorkomen.

 

Vaak zijn ouderen afhankelijk van anderen en houden ze hun mond, uit angst om niet meer geholpen te worden. Of ze schamen zich dat ze slachtoffer zijn geworden van financieel misbruik. Meestal doen ze zelf geen aangifte.

Heeft u zelf hulp nodig of bent u bezorgd om iemand? Dan kunt u het contactformulier invullen op deze website. Of bel voor advies en hulp naar Veilig Thuis Haaglanden via telefoonnummer 070-3469717.

Heeft u vragen over de lokale alliantie of wilt u met uw organisatie aansluiten? Ook dan vult u het contactformulier in. De Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Westland neemt contact met u op.