Waarom een familiezorgovereenkomst?

15-05-2023

Onze collega Jennifer Fluitman-Marinussen vertelt u in deze column alles over waarom het goed is om een familiezorgovereenkomst op te stellen.

Jennifer

Fluitman-Marinussen

Notaris

Familie- & erfrecht


bekijk profiel

Het voordeel van een familiezorgovereenkomst 

Mantelzorgers staan vaak dag en nacht klaar voor hun hulpbehoevende familielid. Familierelaties kunnen het daarbij extra ingewikkeld maken. Binnen een familie kunnen spanningen ontstaan als één van de kinderen meer mantelzorg verleent dan de andere kinderen. Het is daarom belangrijk om tijdig over deze zaken na te denken, deze met elkaar te bespreken en de afspraken vast te leggen. Openheid over de gang van zaken verkleint de kans op conflicten.

Continueren van persoonlijke verzorging 

Vindt u persoonlijke verzorging belangrijk? Zoals periodiek naar de kapper of schoonheidsspecialist gaan? Als u hulpbehoevend bent, is het fijn als u zich nog steeds goed verzorgd voelt. In de familiezorgovereenkomst kunt u opnemen hoe vaak u naar de kapper of schoonheidsspecialist wenst te gaan en wie u daar naartoe brengt.

 

Afspraken op het gebied van huisvesting 

Het is fijn als er duidelijkheid is binnen families over uw huisvesting. Wilt u in uw woning blijven wonen of wilt u naar een mantelzorgwoning in de nabijheid van een kind? Als u dit van tevoren al met elkaar bespreekt, kan hier geen onenigheid over ontstaan en weet u zeker dat u in de omgeving woont die aansluit bij uw wensen.

Hoe stelt u een familiezorgovereenkomst op? 

Een familiezorgovereenkomst is maatwerk; iedereen heeft zo zijn of haar eigen wensen en gewoontes. Wij kunnen dit traject begeleiden, u helpen deze gesprekken te voeren en de door u gewenste overeenkomst notarieel vast te leggen.

 

Heeft u vragen over de familiezorgovereenkomst? 

Maak dan vrijblijvend een afspraak met Jennifer Fluitman. Jennifer Fluitman is notaris en partner bij Westport Notarissen en lid van de commissie Mantelzorg bij de vereniging van Estate Planners in het Notariaat.

E-mail: j.fluitman@westportnotarissen.nl of telefoon 085 013 36 00.

Ik neem contact op