betrokkenheid bij V.V. Lekkerkerk

26-10-2020

Onze collega Wim de Jong is al jaren betrokken bij V.V. Lekkerkerk en nu ook Westport Notarissen.

Wim

de Jong

Notaris

Vastgoed


bekijk profiel

Wim de Jong onderhoudt al jaren warme banden met voetbalvereniging Lekkerkerk. Als schoonzoon van Bas en Bea van der Laan, als oud speler, als voetbalvader van zoon Gijs én als lid van de Businessclub.

de betrokkenheid

De voorbije zomer fuseerde De Jong’s in Rotterdam gevestigde kantoor Van Heeswijk Notarissen met het vanuit Naaldwijk en Wateringen opererende Westland Partners tot Westport Notarissen. Resultaat van het samengaan, is een nieuwe én krachtige organisatie die uitblinkt in brede expertise en full service biedt in vastgoed, ondernemingsrecht en, personen- en familierecht. Westport Notarissen bedient zowel ‘greenport’ Westland als ‘mainport’ Rotterdam. En, voor vv Lekkerkerk minstens net zo mooi, de nieuwe organisatie is met plezier een verbintenis met onze Businessclub aangegaan!

“Daar deed niemand moeilijk over”, glimlacht Wim de Jong. “Westland Partners was net als Van Heeswijk Notarissen altijd al actief met het ondersteunen van zinvolle, maatschappelijke initiatieven. Dat zetten we binnen Westport Notarissen met plezier voort als businessclublid van vv Lekkerkerk.”

De fusie tot Westport Notarissen kwam voort uit de ambitie van beide partners om uit te breiden. “Westland Partners heeft veel klanten die niet alleen in en vanuit het Westland actief zijn, maar ook een band hebben met Mainport Rotterdam”, vertelt Wim de Jong. “En dat is precies het gebied waarin Van Heeswijk vanouds sterk vertegenwoordigd was. Wij op onze beurt hielden ons vooral bezig met nationaal en internationaal Ondernemingsrecht en Vastgoed en misten de discipline Familierecht binnen ons pakket. En juist daarin gold Westland Partners als een gereputeerde specialist. Kortom: een samengaan tot één nieuwe organisatie met 9 notarissen en een team van honderd medewerkers zou de aantrekkelijkheid, gezamenlijke expertise én slagkracht fors vergroten.”

“De fusie van de kantoren heeft geleid tot een robuust ‘nieuw notariskantoor’ waarin ‘met beide benen in de klei’ en ‘opgestroopte mouwen’ zeker geen loze kreten zijn,” zegt Westport Notarissen-vennoot Wim de Jong

“De fusie van de kantoren heeft geleid tot een robuust ‘nieuw notariskantoor’ waarin ‘met beide benen in de klei’ en ‘opgestroopte mouwen’ zeker geen loze kreten zijn,” zegt Westport Notarissen-vennoot Wim de Jong. “Complementaire ervaringsgebieden en specialistische kennis maken van ons een allround en groot kantoor in kwaliteit en mogelijkheden om alle notariële diensten aan te bieden. We zijn groot, maar wel heel betrokken en benaderbaar. De klant voelt zich bij ons thuis. Door onze huidige omvang zijn we daarnaast voor ‘high potentials’ zeer interessant als ondernemende en innovatieve werkgever. We gaan dan ook vol enthousiasme en met veel vertrouwen de toekomst in.”

In zijn vrije tijd is Wim de Jong graag bij vv Lekkerkerk. “Ik ben een jaar of zes met veel plezier leider geweest van de jeugdteams waarvan onze zoon Gijs deel uitmaakte. Spijtig genoeg raakte hij enkele jaren geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie. Daardoor kon hij twee seizoenen lang niet sporten. Toen Gijs weer fit was, had hij inmiddels de A-leeftijd bereikt en werd hij lid van Dilettant in Krimpen aan de Lek. Daar waren twee redenen voor: Lekkerkerk had op dat moment geen A-juniorenteam meer en Dilettant wél. Bovendien voetbalden daar verschillende vrienden van school. Gijs’ opa Bas vond het maar zo zo, ha ha, maar uiteindelijk kwam ook hij bij Dilettant kijken. Uiteraard wél voorzien van een Lekkerkerk-sjaal!”

Nadat vv Lekkerkerk weer een -19 elftal op de been kon brengen, keerde Gijs de Jong terug naar zijn ‘roots’. “Hij voetbalt met veel plezier in zijn ploeg en gaat op zondag regelmatig met het eerste seniorenteam mee. Daarnaast is hij actief als trainer bij de -17 jongens. Voor hem is de vereniging enorm belangrijk. Samen sporten is fijn, leuke sociale contacten onderhouden al evenzeer. Dat laatste is ook één van de redenen waarom ik graag bij vv Lekkerkerk kom. Het is een fijne club om te vertoeven.”