Westport Foundation steunt Stichting Voedselbank

13-06-2024

De Westport Foundation heeft een donatie van €1.250,- toegekend aan Stichting Voedselbank Rotterdam.

Met deze donatie steunt de Foundation het waardevolle doel van de Voedselbank: iedereen die extra hulp kan gebruiken voorzien van gezond en gratis voedsel. Het initiatief voor de donatie kwam van meerdere collega’s van Westport Notarissen. De Westport Foundation hecht veel waarde aan de betrokkenheid van haar achterban, de medewerkers van Westport Notarissen en biedt hen de kans om actief bij te dragen aan goede doelen. Vorig jaar schonk de stichting al eenzelfde bedrag aan de Voedselbank Westland, in de vorm van lekkernijen die werden toegevoegd aan het kerstpakket.

Bestuursleden Carola Kalkman en Irene van Dijk overhandigden de cheque aan Rob Boswinkel, voorzitter van Voedselbank Rotterdam. “Dit geld kunnen we goed gebruiken”, aldus de heer Boswinkel. “Hiermee kunnen we veel logistieke kosten betalen, zoals benzine.” De Voedselbank bedient namelijk niet alleen haar eigen cliënten, maar fungeert ook als distributiecentrum voor andere voedselbanken in de regio.

Wist je dat Voedselbank Rotterdam niet werkt met voedselpakketten, maar met winkels? Cliënten kunnen hier “normaal” winkelen en producten uitkiezen die ze nodig hebben. Hiermee loopt Voedselbank Rotterdam voorop. In totaal worden wekelijks 6.300 huishoudens van voedsel voorzien. De Voedselbank is dus meer dan een vrijwilligersorganisatie: het is een logistiek bedrijf dat een belangrijke rol speelt in de Rotterdamse samenleving.