Stichting Buitenkunst Westland opgericht

29-03-2022

Het doel van de stichting is om de kunst in parken en op pleinen in Westland meer onder de aandacht te brengen.

Op dinsdag 29 maart is ‘Stichting Buitenkunst Westland’ opgericht. Het doel van de stichting is om de kunst in parken en op pleinen meer onder de aandacht te brengen. Notaris Lars Boellaard van Westport Notarissen heeft de stichting opgericht.

In Westland zijn op dit moment ruim 120 kunstwerken en vijftien oorlogsmonumenten in de openbare ruimte te bekijken. De gemeente Westland geeft hier middels de stichting nu meer bekendheid aan.

Op een website kunnen belangstellenden een overzicht zien met de locaties van de buitenkunst en over het kunstobject zelf. Bij de kunstwerken komen bordjes te staan met een QR-code. Met het scannen van de code gaat men direct naar de website van de kunstenaar en krijgt men korte informatie over het kunstwerk.

Westland Cultuurweb ontwikkelt educatief materiaal voor Westlandse scholen. Zo maken ook jongeren op een toegankelijke manier kennis met de kunstwerken in hun dorp. In samenwerking met de officiële toeristische website ‘Bezoek Westland’ worden er fietsroutes ontwikkeld langs de kunstwerken.

Onder toeziend oog van ‘paard en ruiter’ van kunstenaar Henny Zandjans werd de stichting door notaris Lars Boellaard van Westport Notarissen opgericht.

Bijschrift foto:
v.l.n.r.: notaris mr. Lars Boellaard, Arnold Beugelsdijk en Piet Vijverberg tekenen de oprichtingsakte bij het beeld ‘Paard en Ruiter’.