Westport Notarissen en Hermans & Schuttevaer Notarissen bundelen krachten

02-07-2024

Uit fusie ontstaat grootste notariskantoor van Nederland: Westvaer.

Amsterdam/Rotterdam/Utrecht/Westland, dinsdag 2 juli 2024 – Per 1 januari aanstaande bundelen Westport Notarissen en Hermans & Schuttevaer Notarissen de krachten. Hiermee ontstaat het grootste onafhankelijke notariskantoor van Nederland. De nieuwe combinatie gaat verder onder de naam Westvaer: een toonaangevend kantoor, met 15 notarissen en 159 medewerkers. Deze stap biedt het kantoor meer mogelijkheden om te innoveren, zowel als juridisch dienstverlener, als platform van professionals en als werkgever. Westvaer brengt de toekomst van het notariaat dichterbij.

Beoogd managing partner Lars Boellaard: “Hoe groter de dynamiek in de samenleving, hoe groter de behoefte aan professionaliteit en rechtszekerheid. Tegen deze achtergrond zijn de verwachtingen ten aanzien van het notariaat de laatste decennia enorm toegenomen. Het speelveld van de notaris wordt steeds breder, het werk steeds complexer en het vak steeds uitdagender.” Om de toekomst dichterbij te brengen, bundelen Westport Notarissen (no. 7) en Hermans & Schuttevaer Notarissen (no. 5) hun krachten. De insteek is om hiermee het notariaat toegankelijk te houden en laagdrempeliger te maken voor zowel particulieren, bedrijven als overheden, en niet in de laatste plaats aantrekkelijk te blijven als werkgever voor juristen en medewerkers.

 

De samenleving verandert, de zekerheid blijft

Beoogd managing partner Jean-Paul Bolhaar: “De samenleving verandert, de zekerheid blijft. Wij brengen nu alle benodigde kwaliteit onder één vlag om als juridisch adviseur, vraagbaak en gids te fungeren en bedrijven te helpen. Het is een uitdaging voor het notariaat om zowel fysiek als digitaal laagdrempelig te zijn. Dankzij deze krachtenbundeling maken we onze dienstverlening beter bereikbaar, bieden we collega’s meer kansen om zich verder te specialiseren en worden we nog aantrekkelijker voor talent.”

 

Westvaer – de toekomst dichterbij

De krachtenbundeling van deze twee top-tien kantoren leidt tot het grootste, onafhankelijke notariskantoor van Nederland. Boellaard: “Westvaer heeft straks vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Westland. In de naam Westvaer komen verleden en toekomst samen. Voortgekomen uit de krachtenbundeling van rechtsvoorgangers Westport Notarissen en Hermans & Schuttevaer, wordt de standaard voor het nieuwe notariaat gezet. Waar innovatie, zekerheid en ondernemerschap hand in hand gaan. Dat maakt ons notarissen van en voor de nieuwe generatie. Samen brengen we de toekomst dichterbij.”