Joep Ertem

Kandidaat-notaris

familie- & erfrecht

Opleidingen

  • Beroepsopleiding notariaat
  • Master privaatrecht (Universiteit van Amsterdam)
  • Bachelor en master notarieel recht (Universiteit Leiden)

Wat is het leukste aan werken bij Westport Notarissen?
Westport Notarissen is een kantoor dat ambitieus en innovatief is dat zowel nationaal als internationaal is georiënteerd. Dat stimuleert mij elke dag weer om steeds meer te bereiken en mijn cliënten goed te bedienen.

Wat is het leukste aan jouw werk?
Veelal zijn de onderwerpen die ik met mijn cliënt bespreek emotioneel beladen. Het is regelmatig niet makkelijk te bespreken wat er moet gebeuren na een overlijden, een huwelijk of een eventuele echtscheiding, zowel op persoonlijk als financieel niveau. Ik vind het elke keer fantastisch te zien hoe dankbaar mijn cliënten altijd zijn als ik hun situatie met hen bespreek en kom met een oplossing of met maatregelen die hun problemen juist voorkomen.

Hoe zien jouw werkzaamheden eruit?
Ik bied een grote variatie van diensten aan op het (internationaal) personen en familierecht en erf- en schenkbelasting, zoals advies over huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten, testamenten en estate planning en begeleiding bij de overheveling van vermogen naar de volgende generatie, zowel vanuit de notariële als de fiscale invalshoek.

Wat doe jij graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn gezin. Ook probeer ik dan mijn kennis van de talen die ik spreek op peil te houden of een vreemde taal te leren. Als er nog tijd over is, spreek ik af met vrienden.