Executeur

Het is verstandig een executeur te benoemen in uw testament. Dit kan iemand uit uw eigen omgeving zijn of Stichting Executele Partners. Een executeur draagt zorg voor alles wat geregeld moet worden na uw overlijden. Denk aan uw administratie, het informeren van instanties, verkopen van uw woning, indienen van de aangifte erfbelasting en de executeur helpt natuurlijk bij het verdelen van uw erfenis.

Een initiatief van ons is Stichting Executele Partners. Anders dan een persoon die tot executeur wordt benoemd, zal deze stichting altijd bestaan. Benoemt u deze stichting in uw testament, dan wordt in samenwerking met Westport Notarissen uw erfenis professioneel afgewikkeld. Zonder emotioneel betrokken te zijn, maar wel persoonlijk. Het is fijn voor uw erfgenamen als de erfenis door een specialist wordt afgehandeld. Een erfenis afwikkelen kost veel tijd, vaak een jaar of langer. Het is natuurlijk ook emotioneel en wordt ingewikkeld wanneer erfgenamen minder goed contact hebben met elkaar.

Het komt vaak voor dat na een overlijden de benoemde executeur de afwikkeling niet (meer) ziet zitten. De verhoudingen binnen de familie zijn veranderd, de (leef)tijd speelt een rol of de aansprakelijkheid van de executeur schrikt af. In zulke situaties kunt u de afwikkeling overdragen aan Stichting Executele Partners.

Vraag vrijblijvend een offerte aan


    meer diensten