blog

onderneming

Wij innoveren: een digitaal aandeelhoudersregister!

15-05-2020

Lees in deze blog alles over het digitale aandeelhoudersregister.

Paul

Bols

Notaris

Onderneming


bekijk profiel

Westland Partners innoveert en daar zijn we trots op. We zijn één van de samenwerkingspartners van Batavia. Dat is een online platform voor aandelenoverdrachten in besloten vennootschappen. Dat begon allemaal met de wens het aandeelhoudersregister te digitaliseren.

Het aandeelhoudersregister

Het aandeelhoudersregister is het register waarin onder meer de namen en adressen van alle aandeelhouders van een vennootschap zijn opgenomen. Het bestuur van een vennootschap is wettelijk verplicht het aandeelhoudersregister bij te houden. Na het overdragen van aandelen is het de wettelijke taak van het bestuur om dit aan te tekenen in het aandeelhoudersregister. In de praktijk komt het nogal eens voor dat het register niet wordt bijgewerkt of dat het onvindbaar blijkt te zijn.

In samenwerking met Batavia ontwikkelt Westland Partners het digitale aandeelhoudersregister. Dat raakt nooit meer kwijt en is altijd up to date.

Een digitaal aandeelhoudersregister

Het digitaal aandeelhoudersregister bevat alle gegevens die het papieren register ook bevat. Het wordt toegankelijk gemaakt via een app op uw smartphone en een webapplicatie.

App

De app moet het op termijn mogelijk maken, aandelen over te dragen zonder bezoek aan de notaris. U kunt dan zelf alles vanachter uw laptop of met uw smartphone regelen. Daarover binnenkort meer.

Batavia

Klik hier voor een demo van de app.

Nieuws en blogs