Wij innoveren: een digitaal aandeelhoudersregister!

Lees in deze blog alles over het digitale aandeelhoudersregister.

Westport Notarissen innoveert en daar zijn we trots op. We zijn één van de samenwerkingspartners van Evidend. Een online platform voor aandelenoverdrachten in besloten vennootschappen. Dat begon allemaal met de wens het aandeelhoudersregister te digitaliseren.

Het aandeelhoudersregister

Het aandeelhoudersregister is het register waarin onder meer de namen en adressen van alle aandeelhouders van een vennootschap zijn opgenomen. Het bestuur van een vennootschap is wettelijk verplicht het aandeelhoudersregister bij te houden. Na het overdragen van aandelen is het de wettelijke taak van het bestuur om dit aan te tekenen in het aandeelhoudersregister. In de praktijk komt het nogal eens voor dat het register niet wordt bijgewerkt of dat het onvindbaar blijkt te zijn.

evidend

Het digitaal aandeelhoudersregister bevat alle gegevens die het papieren register ook bevat. Het wordt toegankelijk gemaakt via een app op uw smartphone en een webapplicatie.De app moet het op termijn mogelijk maken, aandelen over te dragen zonder bezoek aan de notaris. U kunt dan zelf alles vanachter uw laptop of met uw smartphone regelen.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over Evidend.

Informatie Evidend

In samenwerking met Evidend ontwikkelt Westport Notarissen het digitale aandeelhoudersregister. Dat raakt nooit meer kwijt en is altijd up to date.

nieuws en blogs